Tuesday, February 14, 2012

Essence - Mono Eyeshadows

Hello!
Svi već verovatno znate da sam veliki Essence freak i da obožavam tu kozmetiku :D Onda možete samo zamisliti moje sreće kad sam videla da je sve što izlazi iz asortimana 129 dinara! Pa bila sam kao dete u prodavnici igračaka! :D Pogledajte te lepote:


Evo i naziva nijansi:


Da krenemo redom, za svaku kratak opis :)

43 Mystic Lemon (holographic effect) jeste senka, ali po uzoru na ostale blogerke odlučila sam se da je prvenstveno kupim da mi služi kao highligher. I tu ulogu zaista obavlja savršeno! Bež nijansa koja blago vuče na svetlo žuto i sjaji se prelepo :)
24 Love Me (sparkling effect) je zlatno-žuta nijansa koja ima divan sjaj. Uzela sam je jer mi je delovala nekako praznično, a kako me praznični duh i dalje nije napustio, kupila sam je :D Kod ove senke sam se blago razočarala, jer je sav sjaj u principu samo prvi sloj, ispod nema toliko sjaja. Ali je i dalje lepa žuta senka :)
46 Taupe Of The Pops (shimmer effect) je jedna od dve senke koje sam kupila pre sniženja. Jako je lepo pigmentisana, a u pitanju je braonkasta boja, odnosno taupe. Ova senka mi je odlična, čak mi nije ni žao što sam je platila u punoj ceni, koja je opet smešna (229 dinara).
47 Earl Grey (matt effect) je predivna mat nijansa ljubičaste boje. Iako bih po nazivu rekla da je prvenstveno siva, po meni je ona primarno ljubičasta, a sekundarno siva :D Biće swatch pa presudite :) Ova senka je još jedna koja je odlično pigmentisana.
14 Irresistible (metallic effect) je druga od dve senke koje sam uzela pre sniženja i opet se nikako ne kajem! Ova senka mi je među omiljenim, jer je fantastično pigmentovana i zaista mi je potpuno irresistible :) Jako lepa siva nijansa, pomalo neobična, nekako mi pomalo vuče na zeleno, pomalo na braonkasto, ne znam, znam samo da je neodoljiva :)
39 Ultra Violet (shimmer effect) je senka koja je svetlo ljubičanstvena :) Čak toliko svetlo, da se nosim mišlju da možda u manjoj količini i ona može biti highlighter :) Nije mnogo pigmentisana, ali se jako lepo sjaji :)
40 Mauve it, mauve it (matt effect) je još jedna odlično pigmentisana ljubičanstvena senka :D Nemam mnogo šta reći za ovu senku, odlična ljubičasta senka, to je to :)
44 It's Up To You (shimmer effect) je još jedna senka koju ne koristim kao senku :D Ova senka je savršeno rumenilo! Oni koji me znaju, znaju da retko stavljam rumenilo jer mi nekako nikako nisu po volji, uglavnom sebi izgledam užasno prenašminkano kad stavim rumenilo. Međutim, ovo mi je baš po volji :D I koliko sam uspela da iščitam po blogovima, većina blogerki ga koristi upravo kao rumenilo. Iako na slikama izgleda prejako, čak i uživo izgleda malo jače kad vidite senku, ali kad je isprobate, jako je blago crvena i lepa kao rumenilo :)

E sad kad sam udavila sa pričom, verovatno samo mislite u sebi "de ne davi više, daj swatcheve". Čitam misli, jel da? :) Swatchevi slede.

Swatchevi unutra. Gornji red bez baze za senke, donji sa bazom za senke (ArtDeco)



I swatchevi slikani napolju (jeeeej, bilo je Sunca :) ). Gornji red bez baze za senke, donji red sa bazom za senke (ArtDeco)



Senke redom: 43 Mystic Lemon, 24 Love Me, 46 Taupe Of The Pops, 47 Earl Grey, 14 Irresistible, 39 Ultra Violet, 40 Mauve it, Mauve it, 44 It's Up To You

Senkama je redovna cena 229 dinara, a sad su na sniženju 129 dinara. Dolaze u količini od 2,5 grama, što znači da će trajati i trajati :D


I nećete verovati, ali to je to, kraj posta :) Negde kad sam prošla pola posta sam pomislila kako sam možda trebala da ga napišem iz dva dela, ali možda je ipak ovako bolje :) Da li ste probali neke Essence mono senke? Šta ste lepo ulovili sa ovim popustom? :) Čitamo se uskoro ;)

22 comments:

  1. Kupila sam essence smokey eyes double paletica u sivoj nijansi ne sjecam se imena :) kupila sam sjajilo stay with me koje sam i prije uzimala i preodlicno je..i neke lakice. Kod nas su i catrice prozvodi koji izlaze iz asortimana snizeni na 2 eura pa sam i tu ulovila nekih stvarcica :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, evo sam danas i ja kupila tu malu double paleticu :$ A mi nemamo Catrice, na srecu po moj novcanik :D

      Delete
  2. Nekad mi je stvarno zao sto ne zivim u BG-u. :D Dobar ulov! :]

    ReplyDelete
  3. Nemam ni jedno mono sjenilo od Essenca, a mi nemamo takav popust tako da ne vjerujem da ću kupiti ali tko zna :) Dobar ulov :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm, pa bas me cudi da nemate taj popust, mislila sam da je on svuda... Hvala :)

      Delete
  4. predivne su sve do jedne! ja nazalost nisam nista uspela da ulovim :( al dobro, bice kad stigne novi asortiman :)

    ReplyDelete
  5. Moram priznat da nemam niti jedno Essence mono sjenilo, ali sam zato veliki fan Catrice mono sjenila, odlična su mi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, pa kod nas nema Catrice, ali mi je Essence odlican :)

      Delete
  6. Imam ovu prvu i super je. Ne vidim lepo jel ovo zadnje rozasto ili crveno. Ja sam htela crveno (za rumenilo) ali ga ovde nema :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. PA ovo je bas crvena senka i bas lepo lezi kao rumenilo :)

      Delete
  7. Hahaha car si :D Ja sam juče uzela sjajeve i karmine koji su na sniženju a sutra se vraćam po senke i lakove <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uf, uzivaj u izboru, zaista ima za svakoga po nesto :)

      Delete
  8. Joj, i ja sam se nakupovala kojecega na snizenju, neke senkice imam od ranije, pa sam dokupila jos dve, za sad ;) A 44 mi je odlicna za rumenilo, juce sam je bas tako nosila, predivno stoji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, i ja sam se odusevila koliko je dobra kao rumenilo :) Mislila sam da ce biti prejaka, ali je bas fina :)

      Delete
  9. joj, pa ja nikad ne naletim na ovakvo sniženje, ljubomorna :-(

    ReplyDelete
  10. Moram priznati, da nimam nobene mono senčke. Čeprav izgledajo lepo.

    Mimogrede na mojem blogu te čaka nagrada.

    ReplyDelete
  11. Imam nekoliko mono sjenila i zadovoljna sam ali u zadnje vrijeme nekako se držim paleta...praktičnije su mi ali sigurno će opet doći vrijeme kad ću opet sva biti u mono sjenilim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesu palete praktičnije, ali ovima nisam mogla da odolim :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...