Monday, December 28, 2015

Praznična groznica: Essence Merry Berry lakovi - sve nijanse

Hello :)

Moram da priznam da sam bila u grupi onih koji su jedva čekali ovu kolekciju. Inače jako volim Essence lakove i predano pratim njihove TE kolekcije, a ovu nikako nisam mogla da propustim. Ako se pitate zbog čega, nastavite da čitate.






Zašto sam jedva čekala baš ovu kolekciju?

Pogledajte te bočice - moram da priznam da sam znala da ću kupiti ove lakove i pre nego što sam proučila nijanse i pročitala utiske drugih blogerki. Smatram da su bočice glavni adut (ali ne i jedini) ove kolekcije, jer su baš dekorativne i ukoliko tražite poklon za žensku osobu, a ne pratite mnogo svet lakova, sigurna sam da ćete ih primetiti na polici. Ovo su najlepše bočice u mojoj kolekciji.

Svakako da dekorativni momenat ne treba da bude najbitniji kada biramo lak za nokte (ali je lep dodatak), pa ću vam ukratko predstaviti još neke karakteristike pre nego što pređem na svaki lak pojedinačno. Zajednička karakteristika im je četkica, na kojoj bih se zadržala kratko - sama četkica je odlične debljine i gustine i divno raspoređuje lak. Moram da priznam da mi je bilo malo neobično da držim četkicu zbog kruga na vrhu, a sama drška je nešto kraća - nakon malo prilagođavanja nisam imala problema sa aplikacijom laka.

Merry Berry kolekcija je dostupna u Lily drogerijama. Bočice sadrže 8ml laka i svaka košta 269 dinara.


Prikazi nijansi

01 The masked ball

Tamna, duboka ljubičasta nijansa koju ne bih okarakterisala kao prazničnu, a ipak je tu. Smatram da joj naziv lepo stoji, jer je misteriozna i tera vas da je gledate, da uživate u elegantnom prizoru na svojim noktima. Bez ikakvih dodataka - šljokica, šimera, a ipak privlači pažnju. Pigmentacija je izvrsna, pažljivijim nanošenjem je jedan sloj sasvim dovoljan, ja sam mazala tanja dva, jer tako više volim.




02 Purple with purpose

Još jedna ljubičasta nijansa, razigranija i svetlija od prethodne. Ova nijansa je ispunjena prelepim šimerom i mogu da je okarakterišem kao prazničnu, ali istovremeno i nijansu koju bih nosila svaki dan, posebno kada je sunčano. Pigmentacija je takođe dobra, meni su bila potrebna dva tanja sloja za potpunu pokrivenost nokta.




03 Pink & perfect

Iako mi je delovao "najobičnije" od svih ovih nijansi, moram da priznam da sam jako zadovoljna ovim lakom. Ovo baš i nije pink nijansa po mom mišljenju, tako da joj je naziv možda malo promašen, ali je boja fantastična, formula je odlična, jako lepo klizi po noktu. Pigmentacija je super, uz malo truda jedan sloj bi bio dovoljan, ali kao što rekoh, više volim dva tanja, pa sam tako i mazala.





04 Red rocks

Drečava, svetla, jarka crvena boja se nalazi u četvrtoj bočici iz ove kolekcije. Definitivno praznična boja koja privlači pažnju. Ovo je jedini lak iz kolekcije za koji moram reći da zaista traži dva sloja i mislim da ne možete proći sa jednim.





01 I <3 my golden pumps

Moj apsolutni favorit ove kolekcije upravo ovaj topper. Pun je nepravilnih zlatnih flekica u prozirnoj bazi. Kada mažete ovaj lak jedan sloj vam je dovoljan za lep efekat, ne morate "pecati" flekice po bočici niti posebno raspoređivati po noktu. Smatram da je ovaj topper prilično unikatan kada su u pitanju lakovi nižih cena i zbog toga bravo za Essence!






Imam li sličnih lakova u kolekciji?

Uspela sam da pronađem slične nijanse za Pink & perfect i Red rocks.

Rimmel 60 Seconds - 615 Fast & Fuchsia
Essence Marble Mania - 01 Raspberry swirl

Zaključak

Ova kolekcija je po mom mišljenju najlepša koju je Essence smislio. Poseban plus ide za bočice, koje čine ove lakove savršenim poklonima. Moja preporuka ide nijansi Purple with purpose, zbog prelepog šimera koji ga krasi. Naravno, preporučujem vam i mog apsolutnog favorita - topper I <3 my golden pumps. Ukoliko želite da se odlučite za jedan lak iz ove kolekcije, neka bude baš taj. Ostali lakovi su mi takođe jako lepi, ali ova dva se meni izdvajaju.

Da li ste kupile neki lak iz ove kolekcije? Kako vam se kolekcija dopada? :) Čitamo se uskoro ;)

10 comments:

  1. Lepi su svi... Kod nas ih jos nema, a kako su praznici opasno blizu, sumnjam da ce ih uopste i biti :(

    ReplyDelete
  2. Pakovanja su im toliko slatka da je to prosto nemoguce! Najvise mi se dopada crni! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, bočice su fantazija :) Verovatno misliš na tamno ljubičasti, i jeste, jako je lep :)

      Delete
  3. Bočice su preslatke! Nisam nabavila jos nijednu nijansu,ali favorit mi je Purple with purpose

    ReplyDelete
  4. Meni se najvise dopadaju tamno ljubicasti lak i zlatni toper kao i njihova kombinacija. :) Ja sam kupila samo tamno ljubicasti karmin al ko zna...mozda udomim i neki lak. Odlicni su ti svocevi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, i The masked ball je prelep, od svih, najviše mi se dopada kako mi on stoji :) Hvala ti mnogo :)

      Delete
  5. Bočice su toliko slatke da su pravi ukras :D Imam nadlak, The masked ball i Red rocks, a moj favorit od kojeg se ne odvajam ovih dana je The masked ball :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Od svih mi se najviše dopada kako mi stoji The masked ball, stvarno je lep :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...