Friday, May 16, 2014

Skincare: Morning Routine

Hello :)

Ovaj post mi je dugo u planu, ali nikako nisam imala sve podatke koje sam želela sa vama da podelim, a ni ideju kako da vam najbolje prikažem moju jutarnju rutinu kada je u pitanju nega kože. Za početak moram da kažem da je moja koža mešovita, sa normalnim obrazima i donekle bradom i masnijim čelom i nosem. Pore su mi blago proširene oko nosa. Sa borama nemam većih problema. Bubuljice mi povremeno izlaze na bradi i liniji donje vilice. Druga stvar, naglašavam da ova rutina meni potpuno odgovara, što ne znači da će odgovarati i vama, čak i ako imamo isti tip kože :) I treća stvar, post je malo duži, ako vam je sve previše za čitanje (tl;dr jel) na kraju posta je video sa skraćenom verzijom :)




1. Korak
Ujutru uvek umivam lice sapunom. Da, sapunom. Znam da većini normalnih stanovnika ove planete sapun isušuje lice, ali moje lice ovaj postupak izuzetno voli. Ne preporučujem osobama sa suvom kožom.


Trenutno (i najčešće)  koristim Dove sapun. Kada ne koristim Dove, koristim sapune sa kozjim mlekom koji mi takođe prijaju. O njima je Snow uradila odličnu recenziju - KLIK, skoknite pročitajte :) Dove sapune možete naći gotovo svuda, ja moje kupujem uglavnom u Lily-ju jer mi je najbliži. Tamo je cena sapuna oko 110 dinara. Sastav sapuna možete videti na slici ispod.


2. Korak
Nakon umivanja sapunom, koža mi bude lepa i čista, ali meni to nekako nije dovoljno, volim da koža "škripi". U te svrhe koristim Vichy Normaderm losion.


Još jedno upozorenje - ovaj losion sadrži alkohol, i to se primeti čim ga otvorite i stavite na tupfer. Losion je namenjen koži sklonoj aknama, ne sadrži parabene. Ja ga koristim na celom licu, osim u situacijama kada su mi obrazi suvi (što je retko, kada sam bolesna) i tada ga koristim samo na T zoni. Nakon njega imate osećaj da vam je lice potpuno čisto. Moguće je da ćete osetiti peckanje ukoliko imate neku bubuljicu. U Lily-ju je cena ovog losiona 1345 dinara za 200ml proizvoda. Sastav je na slici ispod.


3. Korak
Nakon ovako agresivnog i isušujućeg čišćenja lica, serum stupa na snagu. Iako ne osećam da mi smeta sapun ni alkohol, nekako se plašim da će mi koža to zapamtiti, pa jednog dana višestruko vratiti :D Zato joj udovoljavam jako dobrim hidratantim serumom. Vichy Aqualia Thermal serum je za mene bio pravo otkriće, jer čini da mi koža izgleda mnogo bolje. Dugo nisam mogla da shvatim šta tačno radi, ali sam shvatila da je u pitanju odlična hidratacija koju nisam umela da prepoznam. Koža mi deluje nekako "punije", pore su mi manje vidljive. Ne sadrži parabene. Uglavnom, divan proizvod, mislim da ću mu se uvek vraćati.


Za teksturu bih rekla da je kao jako gusta voda, jako je malo proizvoda potrebno za lice i vrat, lako se razmazuje i brzo upija. Pokušala sam da vam dočaram teksturu sledećim slikama (na prvoj slici proizvod istisnut iz ambalaže, na drugoj blago razmazan):


Puna cena seruma je 2363 dinara u Lily-ju, ali sam skoro videla da je na nekoj akciji, pa je cena bila oko 1900 dinara. Sastav seruma možete videti ispod.


4. Korak
Nakon što se serum dobro upio, za šta ne treba mnogo vremena (uglavnom dok se očešljam i operem ruke :D) mažem dnevnu kremu. S obzirom da još uvek smatram svoje lice relativno problematičnim, opet se obraćam Vichy Normaderm liniji za pomoć. U skorije vreme pokušavam da pređem na neke ne-tinejdžerske kreme, kao što je Aqualia Thermal, ali za sada mi ova Normaderm krema stoji kao favorit, videćemo za ubuduće :)


Ovo je, kao što vidite, hidratantna nega koja funkcioniše i protiv raznih nepravilnosti na koži. Ne sadrži parabene. Jedino uputstvo koje imam za nove korisnike ove kreme jeste da ne preteruju u količini, jer se krema onda nekako "kruni" kada posle pređete prstima po licu. Krema ima jako lep, svež miris, meni jako prijatan. Teksturu možete videti na slikama ispod (na prvoj slici direktno iz ambalaže, na drugoj blago utapkano, na trećoj blago razmazano):




Cena ove kreme u Lily-ju je 1939 dinara za 50ml. Sastav kreme pogledajte ispod.


5. Korak
Nemojte zaboravljati osetljivu okoloočnu regiju! Ja sam je zanemarivala do prošle godine, kada sam se malo ozbiljnije posvetila nezi ovog područja. Kada bih mogla da vratim vreme, krenula bih sa posebnom negom u 18. ili 20. godini, sa laganim hidratantnim kremama. S obzirom da sam tu fazu preskočila, krenula sam sa nekim težim kremama, a na kraju sam se odlučila za Eucerin Hyaluron Filler i Volume Filler. Prvo sam koristila Hyaluron, sada isprobavam Volume Filler i obe kreme su mi dobre i lepo hidriraju, nakon njih mi okoloočno područje bude jako mekano.


Okoloočnu kremu nanosima domalim prstom, tako što je utapkam u okoloočno područje. Kremica je srednje gustine, to možete videti ispod:



Moja koža ovu kremu jako brzo upija, tako da sam spremna za šminkanje čim je utapkam :) U Lily-ju je cena ove kreme oko 2200 dinara za 15ml. Sastav možete videti ispod:


Za kraj vam ostavljam video koji sam na početku obećala, za sve one kojima je teksta u postu previše :)


Kako vam se dopada ovaj post? Da li delimo neke favorite? :) Čitamo se uskoro ;)

12 comments:

  1. Sapun.....ma, znas sta bih ti rekla na to :D

    ReplyDelete
  2. Dugo gledam ovaj Vichy serum sad si me opet navela na razmišljanje :d moram samo da proverim koliko košta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proveri, znam da je u Lily-ju bio na tom popustu, da li je i dalje - nisam sigurna :)

      Delete
  3. Koristila sam Normaderm dnevnu i stvarno je dobra, ostalo nisam probala, tonik i ne bih, u poslednje vreme jako loše reagujem na alkohol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tonik zaista nije za svakoga... Normaderm dnevna mi je savršena, tačno mi lice reaguje kad je ne mažem.

      Delete
  4. koristim trenutno Vichy normaderm i tonik i kremu, tonik me isto začudo nije isušio, kremica mi se sviđa, Aqualia serum također koristim i super mi je :)
    Kozje sapune koristim ponekad, no to više navečer, dok za oči za dnevnu njegu koristim LRP Redermic R, a kao noćnu Clinique All About Eyes.
    Uglavnom, imamo dosta sličnu rutinu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sličnu, drago mi je da još nekome odgovara ovakva rutina :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...