Saturday, January 18, 2014

FOTD #01 - Everyday neutral

Hello :)

Jako sam srećna što sam konačno pronašla mesto na kom mogu da slikam FOTD postove, a da šminka ne deluje isprano i nerealno :) Dugo sam to pokušavala, i i dalje mi neke stvari nisu jasne, ali mi je drago da sam uspela makar neku dobru sliku da dobijem :) Za prvi FOTD post sam odlučila da vam prikažem moju svakodnevnu šminku, nadam se da će vam se svideti.

I am so happy because I finally found a spot where I can make good pictures for FOTD posts. I tried to do this kind of post for a long time, it still isn't good, but I am glad because I got some good pictures :) For my first FOTD post I created my everyday make up, I hope you will like it.

     
U pitanju je neutralna šminka, zemljani tonovi na očima i malo naglašenije usne da razbiju monotoniju :) Koristim priliku da napišem svoju impresiju kako je užasno neobično i awkward dok pišem ovo i gledam u sebe na slikama :D Elem, na stranu awkwardness, evo kako još par sličica da vidite kako izgleda šminka na očima. Izvinjavam se zbog kose na ovim slikama, želela sam samo da je sklonim s lica da bolje vidite šminku, a ispala je skroz čudno :D

It is neutral make up, earth tones on my eyes and a bit bolder lips to give me some color :) I just want to say how awkward is to write while I am looking at my own face on pictures :D Here are some pictures where you can see eye make up a bit better. Sorry about my hair, I just moved it from my face so you can see make up better, so it looks kinda strange :D





Šta sam koristila? What did I use?

LICE/FACE
Garnier Perfect Blur Primer
Rimmel Lasting Finish 25 hour Foundation - 201Classic Beige

OČI/EYES
ArtDeco baza za senke
Too Faced A Few Of My Favorite Things Palette - Crisp Apple Strudel, Dark Chocolate, Honey Honey, Cream Colored Ponies
Rimmel ScandalEyes mascara

USNE/LIPS
NYX Soft Matte Lip Cream - San Paulo

Preko kapka sam nanela Crisp Apple Strudel, u spoljašnji ugao oka i pregib sam ublendala Dark Chocolate. U unutrašnji ugao oka sam stavila nijansu Honey Honey, a ispod obrva kao highlight Cream Colored Ponies.

I put Crisp Apple Strudel over my lid, in outer corner and crease I blended Dark Chocolate. In inner corner of my eyes I put Honey Honey, and under my brows I used Cream Colored Ponies as highlight.


*Nijanse koje sam koristila su obeležene/I marked shadows that I used



Kako vam se sviđa moj prvi FOTD post? Da ih pravim više ili da se manem? :D Čitamo se uskoro ;)

How do you like my first FOTD post? Should I make more of them or not? :D See ya soon ;)

14 comments:

  1. Usnee! Lajk :D Inače, moj prvi FOTD sam nakon pola godine obrisala jer sam nakon nekog vremena i kao više iskustva shvatila da je grozan, hah :D I od tada nisam ponavljala. Ali tvoj je dnevni, lagan, baš kakav i ja volim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, nije isključeno da ću i ja ovaj nekada obrisati :D Mada ne verujem, ja baš ništa sa bloga ne brišem, iako bih rado obrisala nešto sa početka :D

      Delete
  2. Meni se baš svidja! :D Podržavam dalje objavljivanje tvojih kreacija!

    ReplyDelete
  3. bravo, samo ti nastavi i dalje s ovakvim postovima :D

    ReplyDelete
  4. Baš mi se sviđa tvoj svakodnevni look. :)

    ReplyDelete
  5. i love neutral looks, this looks really pretty. i think this was a great post. :) NYX Soft Matte Lip Cream - San Paulo looks fantastic on you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you :) I love their matte lip creams :)

      Delete
  6. Jednostavno, mladenački i lijepo :)

    ReplyDelete
  7. Ljepotica :) šminka je tu suvišna :D Senka

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...